Home » Minecraft уроци » Боядисване на Яйца – Идеи за Майнкрафтери

боядисване на яйцаБоядисване на яйца за Великден.
Здравейте на всички майнкрафтери и посетители на сайта. Покрай приготовленията за Великден има много приятни емоции. Всяко едно семейство боядисва яйца и се приготвя за празника. Навсякъде около нас има реклами свързани с празника също така и в магазините се продава боя за яйца из цялата страна. По пътя виждам възрастни хора, които носят боядисани яйца и водят внуците си с тях. В града е спокойно и се носи из въздуха някакво празнично настроение.

Тези яйца на снимката не са боядисани от мен това е една идея, която видях и ми хареса и реших да я споделя с вас. Това на снимката не са истински яйца, но могат да бъдат добра декорация и да вкарат приятно настроение ако ги добавим по време на празника. 
И аз предварително подготвих яйцата за боядисване на яйца като ги сварих по правилен начин за известното подходящо време за варене на яйца, което може да намерите в google като потърсите колко време се варят яйца. След това ги оставих малко в хладилника за да останат вкусни и пресни докато се приготви боята и другите нужни неща. След това като беше приготвено всичко започна боядисването. След 1-2 часа яйцата бяха приятно боядисани. Всеки път се получава различно. Всичко зависи от яйцата, боята и техниката на боядисване която използвате. В интернет има много съвети  за креативно боядисване на яйца за това от там може да вземете малко идеи. Важно е да бъдете уникални. Така ще се получат добре вашите яйца и след малко търпение ще имате прекрасно боядисани яйца. Тази година взех боя на която пишеше пълно описание за добре боядисани яйца. За повече идеи може да разгледате различни клипчета в youtube.

Нужни неща за правилно боядисване:
– Боя за яйца
– Закрепител за боя
– Ръкавици за защита
– 5 купички в които до изсипете боята
– Държач за яйца

Идеи за боядисване на яйца

Кратки инструкций за боядисване на яйца:
– Добавете четирите вида боя в 150ml вода със стайна температура в четири отделни съда като добавите и 1 супена лъжица оцет във всяка отделна боя.
– След това добавете и в отделен пети съд 150ml гореща вода за закрепителя нужен за правилното залепване на боята и добавете 3 супени лъжици оцет. За да измеря 150ml използвам кухненска везна. Вие може да използвате и купичка, която има написано колко вода е добавена за да сте точни и да се разтвори правилно боята.


Хубаво е яйцата да бъдат със стайна температура. Ако ги изваждате от хладилника е добре да постоят поне 1-2 часа навън преди да започне боядисването.
Това е всичко свързано с подготовката преди боядисването и следващата стъпка е да потопите и да боядисате яйцата като трябва да се държат 15-25 секунди в боята и да се изкарват яйцата. Бъдете креативни и ще получите перфектно боядисани яйца. Най-важно е да започнете с боядисването на първото яйце, което трябва да бъде в червен цвят.

Ако искате може да вземете и стикери за да имате различни яйца. За да се получат различни цветове от тези четири цвята с които разполагате може да прочетете на опаковката за боя където пише как да получите различи видове цветове боя. Това е доста яко, защото само с четири цвята може да получите седем различни цвята креативно боядисани яйца. Номера е като потапяте боядисано яйце от един цвят в друг цвят. Друга идея е да вземете кристали за яйца, които се сипват по време на варене на яйцата и кристалите полепват докато се варят и след това трябва да изчакате докато полепнат. Това е супер яка идея и става красиво. Вашите яйца след като се сварят са на кристали и блестят. Други известни техники са да вземете цветя и внимателно да украсите яйцата преди да се боядисат. Предполагам, че всички от вас са боядисвали много пъти яйца и знаят повечето от тези трикове. Ако имате и вие интересна идея и сте я пробвали може да изпратите на нашия E-mail и да публикуваме и вашите интересни идеи. Това, което съм написал е просто пример за добре боядисани яйца. 
В майнкрафт също може да се забавлявате и да добавите настроение свързано с празника в играта. Може да смените вашия скин и да направите яйца в играта или да направите различни мини игри. Направете Великденски лов на яйца или се забавлявайте с приятели докато стройте Великденски заек. Пиксел арта направен от вас ще ви отнеме време, но там също може да пресъздадете боядисани яйца и да се забавлявате с приятели.

За всички майнкрафтери ви даваме идея за боядисване на яйца свързани с играта. Направете яйце с цветовата палитра използвана за играта. След като вече имате боядисане яйца може да се забавлявате и да се наслаждавате на празника докато си хапвате козунак. За да са по-щастливи децата ви може да ги зарадвате с Великденски игри.
Това е всичко от мен Весел Великден!