Копирайтинг

 Поддръжката на един сайт или онлайн магазин включва и добавянето на уникално съдържание през определен период от време. Това зависи от нишата в която е сайта и идеята на сайта. След предварителен анализ се прави график за статиите, които ще се добавят и се определя колко често да се добавя нова статия. За всеки един уеб сайт се прави индивидуален график за копирайтинг.

Цени за статии по предварително зададени ключови думи:
Цена на една статия от триста думи – Изпрати запитване

Цена за месечен пакет от 8 статии от триста думи = Изпрати запитване

 
За да се класира даден сайт по-добре в търсачките се изисква често добавяне на уникално съдържание. Това съдържание се пише от така наречените “копирайтъри”.

Правилата за съдържанието на един сайт са няколко:

– На първо място трябва да има уникално съдържание.
– Друго важно за статията е да е по темата на сайта, да е вярно всичко в нея и да е интересно за четене.
– Интересната статия ще ви докара редовни посетители и ще останат повече време в сайта ви. Чрез Гугъл Аналистикс може да се провери колко време прекарват посетителите в сайта ви. Ако се задържат повече време, то значи задачата е изпълнена и сайта ви е интересен за посетителите му.
– Добра наситеност на ключови думи. В статията трябва да има достатъчно ключови думи за които искате да се класира сайта ви с тази статия. Това усложнява малко писането на такава статия.
– Дължина на статията минимум триста думи! Това е препоръчителния минимум след като премине тези триста думи вече статията ви може да стане и по-дълга, но под триста думи не се препоръчва. Дългите статии са доста популярни в момента и наблюдавам, че доста seo оптимизатори практикуват добавянето на дълги статии.
-Статиите да се пишат по предварително анализирани ключови думи. Seo специалистите анализират нишата в която е сайта и изпращат ключовите думи по които трябва да се пишат статии на копирайтърите. Може да използвате нашите seo услуги.
– Актуалност на темата по която се пише. Важно е това, което има в сайта ви да е актуално за да привлича повече интерес от читателите.
– Съдържанието трябва да е подходящо както за читателите на сайта, така и за ботовете на търсачките, които анализират сайта ви. Ако е изпълнено условието за “seo friendly” съдържание (уеб сайт), то със сигурност сайта ви ще има успех.

Да се занимавате днес с копирайтинг също си има изисквания. На първо място трябва да имате доста добра база знания по темата на която пишете. Ако сте Магистър по медицина или сходна специалност то със сигурност може да създавате съдържание за сайтове на тази тема. Това е само за пример. Има и други начини, но според мен най-добрия начин е този. А именно статията в даден сайт да се пише от специалист по темата.

Писането на съдържание може да изглежда лесна задача, но това съвсем не е така. За да се напише една статия от триста думи се изисква доста концентрация, проучване по темата (ако нишата е специфична) и атмосфера предразполагаща за писане. Спокойствието е важна част от елемента за написването на качествена статия. Статията трябва да е написана без грешки и оформена добре. Понякога от бързане се допускат различни грешки при писане. Например изпускането на букви, бъркането на думи и губене на смисъла на изречението. След написването на една-две статии трябва почивка, защото тогава става трудно за откриването на грешки. Особенно ако се пише статия от 500-600 думи. Тогава се изисква внимателна проверка на цялата статия.