Home » Режим на игра(game mode) » Майнкрафт 2

Майнкрафт за телефон. Проблемите, които може да срещнем при играенето в survival и как да ги решим. Идеи за майнкрафтери и направа на енчантинг маса в майнкрафт за телефон.
майнкрафт 2При започването на нова игра в майнкрафт 2 покет изданието се играе по стандартния начин както в майнкрафт 2 за лаптоп и пц. Както знаем всички събираме дърво след това крафтваме крафтинг маса и започваме да се развиваме. Първоначално е важно да намерим вълна и да направим легло и да го поставим на специално създадено от нас място. Дотук добре сега е време да намерим желязо и да създадем кирка, която е достатъчно здрава за да копае злато.

Проблема който откривам в новата версия на играта е бързото чупене на златната кирка. Златото е трудно за откриване в пещерите и трябва да поиграем няколко часа преди да се сдобием с 15-20 злато и да го изпечем във фурната. Добре събрах злато направих си златна кирка и какво да открия? Златната кирка се чупи по-бързо от желязната. Това е голям минус за мен, до сега не знаех за това. Предпочитам да използвам диамантена кирка и да се наслаждавам на здравината и. Най-добра и здрава кирка с която мога да изкопая доста неща. Трудно е да се намери диамант, но след като веднъж намерите ще ви е лесно в процеса на игра.

Друг важен трик е намирането на лава и създаването на кофа. Взимаме кофа и слагаме върху лавата. Така ще получим материал, които е нужен за направата на енчантинг маса. Чрез нея може да създадем диамантена кирка със свойство нечупливост едно или при късмет нечупливост две. Всичко е въпрос на късмет и след създаването на такава кирка ще се забавляваме на копаенето и на играта като цяло. Всичко е въпрос на късмет, защото може докато копаем да попаднем на лава и да загубим предметите. Тези съвети са полезни при играене в режим на оцеляване в майнкрафт за телефон, защото ако играем с cheats няма да може да печелим постижения в xbox акаунта ни. По-яко е да спечелим такива постижения а и играта е по-интересна.  

Едно от яките неща в играта за телефон е, че може да се прави енчантинг на предметите. Това е рецепта в която ще разберете как се прави енчантинг маса в майнкрафт 2.
– Стъпка 1 – Направете книга. Трябва ви захарна тръстика, която често може да се намери до водата където има пясък. Използвайте крафтинг маса за да я превърнете в книга.

  • Стъпка 2 –  Вземете малко кожа.
  • Стъпка 3 – Намерете 5 диаманта. – Трябват ви 5 диаманта, защото трябва да имате диамантена кирка. Без диамантена кирка няма как да набавите следващия материал.
  • Стъпка 4 – Вземете Обсидиан


За да набавим обсидиан се изисква да ползваме малък трик. Първо направете кофа от желязо. След това вземете вода и намерете лава. Полейте лавата с вода и така от сместа се получава обсидиан. Характерното за обсидиана е, че може да се копае само със диамантена кирка. За това беше нужно да имаме 5 диаманта, за да създадем предварително тази диамантена кирка и да имаме предварително готов инструмент.

– Стъпка 5 – Съберете всички изброени материали и вече имате енчантинг маса в майнкрафт за телефон.