Home » Полезно » Маркетингова стратегия за развитието на транспортна фирма

транспортна фирма

За да се развие една транспортна фирма и трябва на първо място ресурс от необходимите бусове или тирове и след това квалифицирани работници. След като имаме всичко нужно за да извършваме дейност ни е необходима реклама на услугите. Без реклама една фирма трудно може да съществува в днешно време. Ако сме куриерска фирма ние може да сключим договор с онлайн магазини за отстъпки при повече поръчки и така да имаме начален поток от поръчки. Така собствениците на онлайн магазин ще могат да рекламират нашата дейност като в сайта им описват, че изпращат пратките с нашата фирма. Това е малко трудно в тази сфера поради причаната, че в България има конкуренция от куриерски фирми и за да изградим подобен бизнес обслужващ цялата страна ще ни е необходим доста голям ресурс от пари.

Друг вариант за реклама е да рекламираме нашата куриерска фирма по телевизията. Но там вече е за печелене на авторитет към марката ни. След като отворим офиси в цялата страна ще имаме покритие навсякъде и ще можем да правим офлайн реклама на офиса ни ако сме го позиционирали на централно място във всеки град.
Проучване на пазара и намиране на нишата, която е малко конкурентна и търсене на продукт, който има голямо търсене за момента. Отчитане на сезонното търсене чрез специални инструменти. Има сфери, които се търсят през цялата година, но има и такива, които се търсят само през определени месеци от годината. Ние трябва да се насочим към подходящата сфера.

транспортна фирма

Следваща стъпка за рекламиране на транспортните услуги на фирмата ни.

– Изграждане на фирмен уеб сайт с информация за нашите куриерски услуги.

– Реклама чрез Google Adwords – рекламна мрежа известна в цял свят. Това е рекламната мрежа на гугъл. Там може да добавяме реклама директно в търсачката където всеки ден търсят хора от цяла България. Пускаме реклама по ключова дума “куриерска фирма” и ще може директно да излизаме на първо място в търсачката. Това обаче ще ни отнеме от 500 до 1000 лева месечен бюджет за реклама на вашата транспортна фирма.

– Реклама чрез Facebook:
Наемане на екип за поддръжка на Фейсбук страница свързана пряко с услугите на фирмата. Честото публикуване на съдържание и около 500 лева месечен бюджет във фейсбук за реклама може бавно да покачат популярността на Фирмата в социалните мрежи. Това е известно като Social Media Marketing.
Ако се доверим на фирма, която да извърши горните услуги може да излезе по-скъпо. Анализа на нашата сфера и поддържането на рекламите ще ни струва скъпо и това е един фиксиран разход всеки месец.

Ако сме транспортна фирма, която обслужва отрасъл, които не е подходящ за такъв тип онлайн реклама ще трябва да намерим алтернативни начини. Днес всичко е дигитално и без бизнес онлайн нашата фирма трудно може да се развие. Реклама по телевизията може да помогне, но тази в онлайн среда също ще допринесе за развитието на бизнеса и за научаването на нашата фирма от 50% от населението на страната. Главната цел и брандиране. Както са известни по-големите фирми в страната. Те са изграждали име с години. Всичко става бавно и постепенно. Ако нямаме нужната инвестиция няма как да създадем подобна схема поради конкуренцията.

Защо е необходим маркетинг на транспортните фирми?
Намаляването на товарите на транспортната фирма е знак, че трябва да се изгради ефективна маркетингова стратегия от експерти в сферата. Маркетинговата стратегия има ефект месеци или години след създаването и, и пускането и в действие. За това всяка една фирма трябва да вземе мерки на време и да създаде едно доста ефективно маркетингово послание към клиентите си. Заедно с името на транспортна фирма е важно да се създаде един Бранд зад който стоят професионалисти. Когато се чуе името на дадена фирма трябва да се сещаме за качествена услуга.

Когато има спад в товарите на фирмата ресурса от автомобили, бусове и тирове с които фирмата разполага стоят на паркингите и трупат амортизационни разходи. Това не е много добре за която и да е фирма, защото накрая на годината се отчитат отрицателни резултати в развитието на цялата система. За това правилната маркетингова стратегия може да доведе до максимално натоварване на целия ресурс и отчитане на приход в края на годината.

Главната цел на транспортната фирма трябва да бъде качествена услуга. Без качество на предлаганите услуги няма да помогне дори и маркетинговата стратегия.