Уеб сайт

Правилна и качествена структура на уеб сайт.

уеб сайт
За да се създаде един уеб сайт на първо място трябва да има идея. След като вече има идея за темата на сайта е време да се захванем за работа. След като измислим темата и изберем домейн име плюс хостинг за сайта идва време да започнем да го развиваме. За начало ще има само един празен от съдържание уеб сайт и на пръв поглед няма да изглежда много специален. За да се напълни сайта с полезна информация се изисква време. Хубаво е да се добавя поетапно информацията за самия уеб сайт и да бъде бавно и плавно индексирана в търсачките. 

За да е структуриран сайта правилно трябва доста време в търсене на ключови думи и красиво съчетаване на статиите в сайта със съдържанието. Уникалността е главния елемент на сайта. Ключовите думи трябва да се изберат според целта и темата на сайта.

Важно правило е цялата информация да бъде уникална. Така ще спечелим авторитет пред търсачката гугъл и вашите посетители ще могат да четат съдържанието на сайта ви само във вашия уеб сайт и никъде другаде. Ако имате сайт с уникална информация, която да е интересна за читателите, то със сигурност ще съберете аудитория от редовни посетители. Всичко зависи от идеята на сайта. Ако вашия уеб сайт е за представяне на фирмата ви то тогава трябва точно и ясно да опишем с какво се занимавате пред посетителите на сайта. 

След като всичко е готово е въпрос на време сайта ви да добие вид и да стане приятен за посещаване и разглеждане. Винаги може да се направи бързо уеб сайт за два, три дена с готова тема и набързо нахвърляне на текст и снимки, но ако искате качествен сайт се изисква търпение от ваша страна. Най-лесната част е да се създаде сайта, но след това може да си зададете въпроса “От къде да се привлекат посетители на сайта ви?”

Има няколко варианта: през търсачки или чрез реклама в социалните мрежи или директна реклама в известен уеб сайт в сферата. Повече по темата може да разгледате в раздела ни за оптимизация на сайт.

Важно е да знаете, че вашия уеб сайт представя вашия бизнес. Той трябва да е уникален. Да бъде внимателно направен и цялостно прегледан за грешки и забавяния при зареждане на сайта. През 2017 година ако сайта ви зарежда бавно, то със сигурност ще изгубите посетителите си. Всичко трябва да се зарежда за секунди, може да направите проверка през PageSpeed Insights – безплатен инструмент на гугъл за уеб мастъри и нормални потребители.