Home » Полезно » Създаване на успешна Adwords кампания – PPC

За да бъде успешна една реклама в Гугъл трябва да се преценят първо най-важните неща за сайта.
ppc
– Каква е целта на сайта, с какъв месечен бюджет разполагаме и колко често искаме да се показва нашата реклама. Поради голямата конкуренция която има в повечето ниши. Вече и да се показва нашата реклама тя ще има позиция на която да се покаже в зависимост от бюджета, които сме определили. Още когато планираме нашата реклама ще бъдем информирани от самия инструмент за ключови думи на търсачката Гугъл на каква позиция ще бъде сайта ни.

– Да се замислим какво ще стане ако 30 фирми в нашата ниша пуснат реклама по същата ключова дума, която сме избрали. На първо място ще бъде фирмата, която е избрала най-голяма цена за клик. Всяка ключова дума си има определена цена и няма да има толкова скъпа цена, но все пак има ключови думи, които може да ви вземат над 2 лева за клик. Това крие малък риск, защото ако конкуренцията реши да клика върху рекламите ни с 5 клика ще загубим 10 лева от нашия бюджет. Не желаем да получим посетители, които нямат интерес към нашите услуги. Целта на всяка реклама е да се получат таргетирани посетители. Под “таргетирани” имам предвид хора, които реално се интересуват от услугите ни.

– Във всяка една отделна ниша има различни цени на ключови думи и нещата стоят по различен начин. За пример да разгледаме произволен онлайн магазин. Ако хората търсят нещо и са в магазина ни само да разгледат нашия онлайн магазин например, то ние реално няма да получим поръчки. Тук вече идва момента с качеството на стоката, която се предлага и начина по който е представена. Ако потребителя посети онлайн магазина ни, но не си хареса стока от него също няма да получим поръчка. Това понякога е относително, но потребителите посетили сайта ни чрез тези ключови думи няма да са със скъпа цена на клик. Скъпите ключови думи се предполага да донесат на самата фирма печалба.