Хостинг

хостингКак да изберем правилната хостинг компания, която да ни гарантира 24 x 7 x 365 ъптайм на сайта без прекъсване и без проблеми. Това е важен въпрос от който зависи качеството на нашия сайт. Преди не беше толкова важна скоростта на сайта, но сега тя е един от факторите, които са важни за класирането на сайта ни в търсачките. За да се направи сайта ни да е признат от инструмента за тестване на скорост на гугъл и да получим над 80/100 оценка на сайт е необходимо да се изпълнят няколко изисквания. На първо място се изисква качествен хостинг. Правилния хостинг е първа стъпка към постигането на резултати и класирането на сайта на първа страница в търсачката. Елемент важен за всеки Seo оптимизатор. Ако сте избрали услуга за изграждане и поддръжка на уеб сайт, то тогава няма да имате нужда да четете статията, защото специалистите по Seo знаят на каква фирма за хостинг услуги да се доверят.

И сега да преминем към идеята на статията ни свързана с избора на хостинг. На първо място е важно да проверим фирмата от която купуваме хостинга. От колко време е на пазара, отзиви от клиенти и най-важно на каква цена предлага хостинга. Отзиви може да проверите във фейсбук страницата на фирмата и в гугъл търсачката в локализацията на хостинг компанията. Аз се доверявам на Български фирми, които са изградили име през годините и съм ползвал техните услуги за определен период от време. Така знам, че като направя сайт и го кача на този хостинг няма да имам проблеми с хостинга. Сайта ми ще е постоянно онлайн и няма да се притеснявам за него. След това е важна идеята на сайта. Дали ще е малък фирмен сайт, онлайн магазин и за колко посетителя дневно ще е предназначен. Хостинг фирмите са изградили планове за всеки, ако ще държите много посетители онлайн ви трябва директно виртуален сървър. Ако искате малък фирмен сайт ще е достатъчно да използвате ресурса на плана за споделен хостинг. Нова актуална услуга е хостинг за блог. Ако искате WordPress за личен блог може да изберете директно този план. Всичко е доста индивидуално за това може просто да се доверите на фирма за изработка на уеб сайт и тя да се погрижи за избор на хостинг на сайта ви. Специалистите в сферата са пробвали най-различни хостинг компании и със сигурност знаят какво да изберат.

Ако за първи път избирате hosting компания и до сега не сте ползвали подобна услуга то единственото решение е да следвате изброените стъпки по-горе и да се доверите на избрана hosting компания. След това вече може вие да тествате и да прецените коя фирма ще ви свърши работа без да имате проблеми с хостинга. Аз препоръчвам да изберете една от топ 3 хостинг компании в България.

Ако пък сте решили да правите сами собствен уеб сайт, то тогава ще трябва да загубите доста време в четене за хостинг, домейн и цялостно създаване на уеб сайт. Препоръчвам да се доверите на специалист и да се насочите в развитие на бизнеса ви, докато се грижат за сайта ви професионалисти в сферата на seo оптимизацията и създаването на цялостни уеб сайтове. Сега през 2017 година имам наблюдение, че почти всеки се опитва да прави уеб сайтове и търси из интернет подобна информация свързана с създаването на уеб сайт. Това е супер, но ако искате сайта ви да бъде професионално поддържан може да се доверите на специалисти в сферата, които имат над 4-5 годишен опит. Създаването на уеб сайт вече е лесно поради лесните за използване CMS като WordPress. За да се създаде сайта се изисква няколко месеца четене из интернет и доста свободно време. Важно е да имате време за следене на обновленията на гугъл и постоянно да знаете ако има нов ъпдейт свързан с класирането на сайт в търсачките.