Home » Minecraft уроци » Конете в Minecraft

Ето че новия ъпдейт на Minecraft е вече тук. В тази статия ще разберете повече за конете в играта. Конете са мобове добавени в новата версия на играта. Те могат да бъдат опитомени и отгледани. След като опитомите кон и сложите седло, вие вече може да го контролирате по стандартния начин по който контролирате играча в Minecraft. Различни варианти на броня специално създадена за кон може да се добавят като натиснете “E” и отворите инвентара на коня. Там си има специално мястото за бронята.  След като добавите бронята конят ви ще изглежда по доста интересен начин. Конете могат да бъдат вързани за оградите с помощта на въжета. Има различни породи коне както и се подразбира че са в различни цветове. А за да ускорите растежа на малките кончета, може да използвате ябълки, захар, пшеница, хляб, златни ябълки и бали сено. В момента в играта има 5 вида коне. Това са: коне, магарета, мулета, скелетни коне и немъртви коне. Всеки вариант има уникални характеристики и маркировки.Конете

Поведение
Конете, които са автоматично добавени от играта обикновено ще бъдат всички един и същи цвят. Нормалните коне и магарета ще се разкарват в стада от едва четири коня. Магарешките стада са още по-чести.  Това засега са видовете, които може да срещнете в естествена среда. Другите видове коне може да намерите като използвате програма за редактиране. Всички коне ще се разхождат безцелно в  играта, като от време на време ще махат с опашка или ще ядат трева. Конете също така вдигат шум и понякога може трудно да бъдат опитомени. Конете не обичат вода, така че ако опитомявате кон върху вода, той веднага ще ви хвърли. Затова е хубаво да сложите 1-2 блока и да скриете водата за да опитомите коня без проблем.

Опитомяване
Възрастните и нормалните коне, магарета, мулета може да бъдат опитомени. За да отглеждате кон, трябва първо да го опитомите. Също така за да ползвате инвентара и да го яздите също трябва да сте го опитомили. За да опитомите див кон, трябва да сте до него и да натиснете десен бутон върху него с празна ръка. Важно: ръката ви трябва да е празна, ако имате предмет в нея няма да може да опитомите коня. След като коня бъде опитомен ще имате достъп до инвентара му и ще може да му сложите седло и броня.
Шанса за успешно опитомяване от пъврия път е почти 0%. След първия опит шанса ви се увеличава със 5%.