Home » Модове » Препоръки за използването на модове

Препоръки за използването на модове

в Minecraft препоръки за използването на модове
Преди да направите каквато и да е промяна във Вашето копие на тази игра, трябва да се запознаете с рисковете и по-точно „мазалото“, което може да настъпи при грешното модифициране на тази игра.

В случай, че решите да правите промени във Вашето копие, то това означава, че то е изложено на риск. В такъв случай Ви съветваме първо да архивирате Вашите създадени до момента светове. Така дори и да възникне проблем, винаги можете да изтеглите Minecraft наново и да използвате архива си, за да възвърнете стария вид на играта така, както сте я използвали преди.

Ето и малко повече информация за това как работят самите модове. При ъпдейт на Minecraft клиента, вашите модове ще бъдат „счупвани“. Това означава, че при всяка актуализация на minecraft клиента ще трябва да се сдобивате и с ъпдейтнати модове, които да преинсталирате. Въпреки това, обаче, създадените до момента светове няма да бъдат унищожени, но почти всички вещи от даден мод, няма да присъстват във дадения свят.

Освен това е твърде вероятно авторите на дадения мод да не гарантират за неговата правилна работа, а още повече, че ще могат да ви осигурят съпорт/поддръжка, където да изпращате ваши запитвания във връзка с евентуално възникнали проблеми.
Така, че бъдете внимателни при използването на модове, защото може да си създадете проблеми с нормалното функциониране на играта.