Home » Модове » Изтриване на модове – как?

Изтриване на модове

Изтриване на модове – как? Вече писахме за риска, който съществува при инсталирането на модове или по-точно при тяхната неправилна употреба.

Ако веднъж, обаче сте инсталирали такъв мод, то как след това да го изтриете?

Е, това кратко ръководство ще Ви помогне да се научите как да изтривате модове.

Има 3 начина, чрез които можете да го направите:

  • Отидете в папката с модове, в папка .minecraft и изтрийте дадения мод от нея. Този начин се прилага само при най-последните версии на Modloader. Също така трябва да знаете, че този метод за изтриване е приложим само при положение, че мода е инсталиран по същия начин.
  • Възстановете Вашата версия на Minecraft като внимавате да запазите световете.
  • Принудителен ъпдейт. Можете да направите това като кликнете на бутона, намиращ се над „login”.

За да възстановите Minecraft, отидете до папка AppData. Преместете Вашата .minecraft папка на десктопа или където пожелаете. Отворете Minecraft Launcher и се уверете, че въведените потребителско име и парола за логване са правилни.

Minecraft Launcher ще изтегли чисто нова папка .minecraft, в папка roaming. След като приключите с това, отворете моднатата .minecraft папка. Влезте в запазената папка. Вземете световете от модната .minecraft папка и ги преместете в най-новата папка .minecraft.

При правилното извършване на тези действия, световете Ви ще останат непокътнати, но е възможно някои от моднатите предмети да не работят правилно.