Home » Услуги » Дублирано съдържание

дублирано съдържание

При създаването на нов сайт е важно да се добавя уникално съдържание в сайта. Повечето експерти в Seo средата знаят, че съдържанието в един сайт трябва да бъде уникално и да се добавя често. Целта на един сайт е не само да има уникално съдържание, но и да бъде интересно за четене от потребителя. Препоръката е да бъде нещо актуално. Ако е на стара неактуална тема то със сигурност няма да се чете. За това следвайте новите тенденции във вашата сфера и добавяйте само това, което прецените че е модерно през настоящата година.

Скоро направих един тест и реализирах следния сценарии. Създадах нов сайт в малко конкурентна ниша и направих уникална статия със над 98% уникалност. Няколко дена по-късно беше добавен половината текст в сайт за обяви и какво да видя. Първо сайта се класираше добре още в началото беше на 50-60 позиция. Което беше перфектно, защото колкото по-малка е конкуренцията толкова по-лесно може да класираме сайта в топ 30 на серпа. След добавянето на половината текст в сайта за обяви сайта изчезна от топ 100. Тоест го нямаше дори и на над 10-та страница в търсачката. Което е доста голям проблем. Сайта за обяви в който беше добавено това съдържание с обявата за услугата се класираше на първо място като напиша част от текста а моя сайт беше на 5-6 място. Това е нормално, защото сайта за обяви е много по-авторитетен от новия сайт. Индексиран от няколко дена сайта се изгуби от първите страници. Ако сайта беше на 3-4 години и с голям авторитет нямаше да има подобен проблем, но с нов сайт е малко трудно и не се препоръчва да се добавя съдържание от сайта в сайт за обяви например.

Извода от това е да се добавя само и единствено информация за услугата в нашия сайт и ако трябва да добавим и в сайт за услуги нашата дейност то най-добрия начин е да пренапишем текста специално за обявата. Използвайте уникално съдържание за да радвате както посетителите на сайта ви, така и ботовете на търсещите машини. Освен Гугъл ще зарадвате и Бинг бота.