Home » Полезно » Избор на тема за Уеб сайт или Онлайн магазин

За да изберем правилната тема за нашия сайт, магазин или блог трябва първо да вземем някой неща под внимание. Имаме голям избор на безплатни теми в интернет, но след като ги разгледаме цялостно може да забележим някой фактори, които могат да влияят на класирането на сайта ни. Ето малко важни елементи, които трябва да проверим:

Избор на тема

Правилна структура на h1 тагове.
Responsive дизайн и бързо зареждане на темата
Font Awesome да е добавен за предпочитане
Правилно структуриране на самата тема

Да поговорим първо за h1 тага. Срещал съм теми, които са безплатни и за заглавие на публикация или страница използват h2 таг и след като вземем платената тема можем да имаме h1 оптимизирани тагове и добре центрирано съдържание. Това е доста голяма грешка, защото нашия уеб сайт няма да бъде добре класиран поради липса на h1 тага.
Имам наблюдение, че и h2 таговете влияят върху избора на ключова дума за класиране, но без h1 таг със сигурност няма да имаме по-добър резултат в класирането.

След това за скоростта на сайта съм писал доста. Знаем, че тя е доста важна и ако не зарежда бързо сайта няма да е полезно както за посетителя на сайта, така и за правилното класиране от търсачките.

През 2017 година дизайна е задължително да бъде респонсив. Тоест да изглежда еднакво добре както през таблет, така и през телефон, лаптоп и компютър. Ако имате стар сайт, който не е обновяван и няма мобилна версия е задължително веднага да се изгради респонсив версия. А за избора на тема е доста лесно, защото днешните теми са изградени да бъдат гледани от всяко едно мобилно устройство. Ако все пак тествате и видите, че избраната от вас тема не излиза добре под тези устройства, може да изберете друга. Тази със сигурност не е подходяща за вас.

За избора на тема за един онлайн магазин трябва да гледаме за същите неща, които са изброени до тук. Като добавим и разглеждане за изгледа на продуктите. За магазини се препоръчва да бъде добавена платена тема. Повечето безплатни теми няма да бъдат полезни за изработката на един онлайн магазин.