Home » Услуги » Как да оптимизираме нашия онлайн магазин?

Както се разбира от заглавието в тази статия може да прочетете повече информация относно оптимизацията на онлайн магазин.

На първо място е качествените снимки.  Те трябва да бъдат добре оптимизирани и да не са много големи. Ако потребител посети сайта ви и при клик върху продукт снимката зарежда бавно то със сугирност ще се откаже да разглежда вашите продукти. 

Описание на продуктите. Вашите продукти трябва да бъдат описани кратко, точно и ясно. Самото описание на продукт в съчетание със снимката трябва да показва на клиента, че трябва да купи точно този продукт именно от Вашия магазин. И в същото време да бъде оптимизиран за търсещите машини. Ако искате да се класирате на по-добри позиции и да продавате повече трябва да обърнете внимание на описанието на повечето продукти. Ако един продукт има по-голямо търсене е задължително добавянето на описателен текст.

Следваща стъпка е подреждането на менютата по правилен начин. Когато посетител влезе в магазина ви трябва за кратко време да се ориентира из навигацията и да намира това, което търси. 

Това са малко от факторите, които може да подобрят класирането на магазина ви. Те са три важни стъпки, които трябва да предприемете за бъдещото развитие. При оптимизацията на онлайн магазин има доста трикове и техники, но тези са задължителни и ако едно от посочените правила по-горе не е спазено дори и да рекламирате чрез Adwords е възможно да нямате много поръчки. Трябва да разгледате онлайн магазина си като клиент и да видите дали е лесно за разглеждане на каталога ви. Всяка една сфера е различна и ако продавате дрехи или обувки ви препоръчваме Seo Оптимизация от специалист. При наличие на много продукти трябва внимателно да се направи описание за всеки един от тях за да бъде добре позициониран в Google. Направете тестове и разгледайте как се показват продуктите ви в търсачката. Ако вие търсите като клиент дали бихте посетили точно вашия магазин.