Home » Minecraft уроци » Как да направим капан в Майнкрафт

Майнкрафт

Майнкрафт

Преди да разясним, как се прави капан в играта да кажем накратко и за неговите характеристики.

Тъй като той е предимно за ловене на чудовища, той е необходим основно през нощта.

За целта трябва да се изгради купол по цялата повърхност на капана и околностите му.
Мирни животни не трябва да бъдат в капан. Този вид дизайн може да служи не само за събиране на чудовища, но и за подреждане на курника и последващото събиране на яйцата.
Капана може да разширите навътре, да копаете под повърхността. Основното нещо, което трябва да се има предвид е, че чудовищата ще умрат от падането, което значи, че най-ниската тъмна стая не трябва да бъде прекалено дълбока. Капана е възможно да се увеличава. Трябва да се изградят тъмни стаи, тъй като, чрез тях ще копаете в земята.
Като недостатък в майнкрафт на този капан може да се има в предвид помещението, в което ще събирате нещата дълбоко, защото не винаги е възможно да се осигури лесен достъп от itemite, които са паднали вътре. Във всеки случай, това може да доведе до затруднение за играча, който трябва да стигне на дълбоко.
Може би не е най-бързият начин за направа на капан, но има своите предимства, като например, възможността за събиране на пилета и яйца.

На първо време намерете празен парцел за капана. Колкото по-равна е площта, толкова по-добре за бъдещите клопки и за използване за повече цели.

Най-добре да се започне с центъра. Outline центъра на куба да е 2 на 2 или 3 на 3, за да се гарантира, че паяците няма да се придържат към стената, за да не се покачат по нея. От всички страни трябва има ширина на изкопа 2 куб. и дълбочина 3 куб., а дължината да е от 8 куб., защото притокът на вода се разпространява от източника до 7 куб.. Кубчетата на дълбочина може да са 40-50 броя, защото в капана ще падат всички чудовища. На дъното може да има по-хубава стая или тунел, или стълбище на къщата. Това всеки сам решава за своя капан. Центъра на капана може да се запълни с вода, което ще спира всичко попаднало в него да излиза навън, това ще е в резултат от дълбочината на окопите, която не бива да е по-малко 2 куба. За да се увеличи броят на чудовищата, които попадат в капана трябва непременно да унищожите всички светлини на повърхността.

За направата на капан могат още да служат кактусите, които се отглеждат и растат на пясък, далеч от вода. Помнете обаче, че когато вие или моб се докоснете до кактус ще губите 1/2 от сърцата си. Кактусите растат на височина 3 блока. Освен за капан кактусите могат да бъдат използвани и за боя на вълна.

Редстоуна в майнкрафт служи за свръзка между капаните. Капан ракла може да направите, чрез заклещени сандъци двойни и да ги поставите в непосредствена близост до нормални сандъци. Така може да се улови нещо или ако в капана бъде унищожено нещо, докато той е отворен, от най-малко един играч, играта блокира.