Home » Minecraft уроци » Как да направим портал в minecraft

Портал

В известната Minecraft  игра има множество портали, други светове портал към ада, рая и обикновения свят.

Играейки всеки път на едни и същи неща, те неминуемо ще ви омръзнат, ще станат банални и дори отегчителни. Ето защо е добре непрестанно да се развивате и да се стремите към новостите. Предлагаме ви кратко изложение как да направим портал към небето.

Прочетете инструктажа: Как да си направим портал към ада.
Сложете Obsidian 4 блока на земята, 4 нагоре и с помощта на Fire charge ще отворите портала.
А ако не знаете как да направите Obsidian блок, то вие трябва да сложите кофа с лава върху вода. Погледнете това клипче за да ви стане по-ясно:

Идва реда на техническата част. За да стигнете до небето трябва да сложите мода етера, на вашия сървър. След като отидете в ада направете резервно копие. По отношение на портала към ада, напълнете го с вода и може да скочите в него, преместете се в рая и се наслаждавайте.

За да отидете към ада и да си направите портал, вие трябва да намерите обсидиан. Това ще стане на ниво 13 в мината/пещера или ако си го направите сами. Двата блока се запълват, съответно единия с вода и втория с лава. При комбиниране на лава и вода създавате обсидиан.

След това трябва да изградите портала от обсидиан, за улеснение следвайте и клипчетата в интернет. 2 пресечки, 3 пресечки по краищата и 2 блока на върха. От лявата страна на фигурата е направена икономична версия на портала. Можете да го завършите, чрез добавяне на няколко пресечки от обсидиана.

След освобождаването на Minecraft 1.0.0, отидете на Edge, което е третото измерение в Minecraft и има динамичен свят. Той е район, обитаван на ръба от скитници и земята на дракона. Edge се състои от близо 500 000 единици разделени на два вида. В района ако копаете надълбоко ще полетите в бездната и да умрете. Преди да стигнем до края, трябва да се направи портал.
За да намерите портала до края, трябва да стигнете до ръба на окото. Първото нещо, което трябва да се намери е endermаn и да го убиете, така ще се доберете до перлата на ръба. Тя не пада по всяко време. Там където перлата ви падне, това ще е и мястото ви на телепортация.

Paradise е рая. В този свят всичко, което може да се зърне там няма стандарт, липсват каквито и да било блокове, чудовища, има само острови и красота.
Hell е второто измерение в играта Minecraft, което се появява преди почти 3 години. Актуализацията е известна под името „Хелоуин обновяване“. Заедно с новата мярка и няколко нови единици, които са генерирани в ада. В ада всяко място е обитавано от опасности, може да паднете в лава или да ви убият зомбита.