Home » Minecraft уроци » Как се прави въдица майнкрафт

Въдица

За да си направите въдица в играта сложете в Crafting table 2 x String и 3 x Sticks по този начин:
въдицаЗа да използвате въдицата просто отидете някъде, където има вода и хвърлете с дясно копче плувката на въдицата във водата. Изчакайте малко рибата да започне да кълве ще разберете по плувката и пак натиснете дясно копче на мишката и рибата е хваната.
Интересно, забавно и много увлекателна е всяка дейност, тънкост и детайли в играта Майнкрафт. За да се превърне времето ви прекарано в нея в едно страхотно изживяване е добре да сте наясно дори с най-малките подробности.
За направата на въдица в Майнкрафт или така наречената Fishing Rod са ви необходими съвсем малко материали, може дори единствено пръчките и конецът да свършат работа. За да ловите риба с новото си приспособление, трябва да натиснете дясно копче във водата, докато потъва плувката. Следва да чуете звук от уловената риба след, което трябва бързо да натиснете дясно копче и ако всичко мине гладко, до вас следва да изскочи сурова риба. Добре е да знаете, че когато пържите суровата тя не е така ефективна и лечебна, както когато я печете. В случаите, когато хвърлите плувката, но не уловите нищо, въдицата не си намалява издръжливостта.
Чрез Хелоински ъпдейт са вмъкнати много нови предмети и мобове и дори нови възможности и звуци за играта.
В Маинкрафт вече има моркови и картофи, а така също и пай направен от тиква. Можете да изобретите въдица с морков.
Други нови и много интересни неща в играта са предмет наподобяващ наковалня. Чрез него можете да променяте всяко оръжие и уред служещ за копаене и садене.
Сред най-новите мобове в Майнкрафт е нов бос, наричащ се Wither, освен него има и скелети в недъра.
Добавени са заразяване на заомбита. Така вилиджърите могат да се превръщат на зомбита и изглеждат по-различно, съществуват и начини да се променят.
В Майнкрафт са добавени и вещици, приличащи много на вилиджърите, но тяхната цел е да правят отвари и не са никак приятелски настроени.
Отделно от изброените неща има нови възможности за супер флат. Те могат да се коригират по настройки, с какви материали да са, както и, от колко кубчета да е света.