Home » Minecraft уроци » Minecraft Pocket Edition Сървър – Как Се Прави

как се прави сървър на minecraft pe

Как се прави сървър на minecraft pe

Здравейте в тази статия може да научите как се прави сървър на Minecraft Pocket Edition.
Последните месеци след добавянето на новите обновления  на мини версията на играта която вече е почти същата като тази за лаптоп и компютър започна много да се развива и pocketmine – това е сървър софтуера с който лесно може да си направим сървър. Бяха направени почти всички плъгини, които можехме да играем с bukkit и по мой наблюдения с всеки изминал ден продължава да се развива и да става по-яко да играем на телефона във сървър, поради причината, че може да имаме достъп до всички екстри необходими за една забавна игра директно от нашия смартфон или таблет по всяко едно време и където и да сме стига да имаме мобилен интернет. За момента няма много сървъри, намирам около 10 сървъра пълни с играчи, които имат над 2000 онлайн. За това ако искате може да прочетете надолу и ще се опитам да обясня как стъпка по стъпка да направим сървър за да играете с приятели и познати, а защо не и с други играчи от България, които играят и те Minecraft Pocket Edition или на кратко Minecraft За телефон.

И да преминем към това как да направим сървър на Minecraft Pocket Edition:
1. Влизате в сайта https://www.pocketmine.net/
2. Цъкате Get Pocketmine-MP и избирате вашата платформа, като може да направите сървъра дори и на вашия Android телефон / таблет стига да имате достатъчно ресурс.
3. Избирате версия и изтегляте и инсталирате.
4. След като инсталирате за Windows влизате в папката в която сте инсталирали и от server.properties отваряте го с Notepad++ и редактирате името на сървъра ви порта и там стандартните настройки, които са за направата на един сървър.
5. Пуснете сървъра от файла start в папката
И ето вече имате сървър.
6. За да добавите плъгини влезте тук > https://forums.pocketmine.net/plugins/
7. Изберете плъгини по ваш избор и направете един уникален сървър.
За Android Може да изтеглите от Playstore приложението като напишете в търсачката Pocketmine.
Там по лесен начин може да направите сървър на телефона или таблета ви.
Трябва да имате повече рам и добра интернет връзка.
Разбира се както знаете трябва да направите хубав Spawn и добре да настройте всичко ако искате да имате сървър с повече играчи онлайн. Трябва да добавите ранкове и да измислите уникално и лесно запомнящо се име на сървъра ви.
За да се задържат играчите във вашия сървър той трябва да е забавен за да може дори да препоръчват сървъра ви на приятели.
Ако направите хубав спаун, и добра конфигурация на добре подбрани плъгини то сървъра със сигурност ще се хареса на повечето играчи.
За предпочитане е сървъра да може да бъде онлайн постоянно, за да може по всяко едно време всеки да има достъп до него.
Ако искате да направите сървър само за игра с приятели това е лесно, но ако искате да съберето повече хора онлайн примерно 40-50 човека то доста ще трябва да се потрудите.