Home » Режим на игра(game mode) » Книгата за Майнкрафт : Minecraft Островът

Корицата за романа за Minecraft е разкрита

Да погледнем в романа за Minecraft написан от Max Brook: Островът
За пръв път може да обсъдим книга по корицата – Minecraft: The Island е също толкова оживен както изкуството около него.

Въпросния роман и написан от Макс Брукс и следва усилията за оцеляване на самотен герой, блокиран на странна и опасна земя. Корицата междувременно е направена от художника Йън Уайлдинг.

Авторът на книгата Макс Брукс говори за нея:
“Вече имах конкретна история, която исках да  разкажа. Както казваме, Майнкрафт говори за всеки човек по различен начин, и това е начина, по който ми говори, по-специално.

“Трябва да бъде много ясно: аз не пиша Minecraft книгата, а пиша книга за Minecraft. Ако хората от Halo ме извикат да напиша книга за Halo ще то направ, но не мога да пиша Minecraft книга…[…]

“Предпоставката е, че този човек се събужда в този свят и знае, че те са от нашия свят, но не знае кои са те в този свят. Те нямат памет. Това е история за оцеляване: събуждане на дъното на океана, плуват до острова и се налага да оцелеят на острова. И историята е преди този човек да отговори на наистина голям въпрос като “Как се озовах тук?” Как мога да се прибера в къщи?, Те имат задачи за решаване като основни въпроси от къде да намерят храна да ядат, как да са в безопасност и къде да спят през нощта. 
Феновете на играта знаем, че това са едни от основните неща с които се сблъскваме в играта. Като за начало като започнем трябва да създадем място, което да ни пази от зомбитата и другите познати на всички мобове в игра, след това да намерим храна и как да сме в безопасност.

Аз чакам с нетърпение да излезе книгата, но за сега само ще се радвам на снимката на корицата, която може да видите в началото на статията.