Home » Полезно » On-page оптимизация на сайт и начини да я подобрим 2019

On-page оптимизация е оптимизация на самата уеб страница или всяка една от страниците. Ако поне малко познавате основите на Сео оптимизацията, то знаете как да проучвате и избирате ключовите си фрази и думи и как да правите добро изграждане (структуриране) на страниците. Самото насищане на сайта ви с ключови думи и попълването на всички необходими данни не е достатъчно. Ето как по-качествено да оптимизирате една уеб страница:

  • Дефинирайте правилно съдържанието на страницата – ако се замислите, търсенето по ключова дума или фраза, обикновено изкарва резултати на Гугъл обвързани точно с тематиката на тази дума или фраза. Затова е добре да направите определени целеви страници в сайта ви обвързани с точно избраните от вас ключови думи и фрази, които оптимизирате.
  • Препратките към популярни сайтове са добра идея за оптимизация на сайт – ако успеете да сложите препратки на популярни и утвърдени сайтове на вашия сайт, то това ще говори много добре за страницата. Под популярни се има предвид сайтове утвърдени в мрежата, с обемно и качествено съдържание, които потребителите предпочитат и посещават ежедневно. Тук трябва да се уточни, че препратки и от тези сайтове към вашия са нужни и е добре да има, ако успеете да се сдобиете с такива. Само един линк не е достатъчен – нужно е съдържанието на страницата от сайта ви да е обвързано с него. Не пропускайте и линкове към авторитетни информационни директории – това не е задължително, защото вече те не са фактор.
  • Често обновявайте съдържанието – няма спор, че новото съдържание се харесва, както от търсачките, така и от потребителите. То определено привлича трафик към уебстраницата ви. Затова инвестицията в ново и свежо съдържание винаги е оправдана. Колкото по-често публикувате ново съдържание, толкова по-често ботовете на търсачките посещават сайта ви, като това можем да го определим като доста добре, защото с годините бавно, но сигурно изграждате авторитет.
  • Стремете се към уникалност като текст, снимки и видео – On-page оптимизация на сайт или онлайн магазин днес не е само оптимизация на текстове с уникална характеристика. Търсачките могат да дефинират и уникалното визуално съдържание, така че ако не се възползвате от това, то вие само може да изоставате пред вашата конкуренция. Освен уникалност търсачките търсят и други връзки към вашето съдържание. Тоест отзивите на потребителите за даден текст, видео или снимка са важни.

Тези прости стъпки трябва да бъдат изпълнени добре и определено водят до много по-добра оптимизация  на страниците на сайта ви. Това е само една част от важните стъпки, които трябва да се предприемат при започване на дългосрочна оптимизация. Важно е да се отбележи, че търсачките диктуват правилата. Те се сменят всяка година и е добре да знаете, че това, което работи днес е повече от сигурно, че е възможно да не работи след една година.