Home » Сървър ревюта » Raft – Играта

Днес ще ви представим една нашумяла игра сред youtube-рите през 2017 година. Това е raft една нова идея, която взима единствено крафтинга от майнкрафт.

raft

И да започнем с разглеждането на играта raft. Вие сте насред океана и стоите на няколко дъски, не притежавате нищо друго освен умението да хвърляте и дърпате разни предмети от водата. Около вас се носят в морето разни дъски, храсти и метал. От време на време минават и кофи пълни с различни неща. Всеки път когато вземете кофата вие получавате различен вид предмети. Има няколко показателя, които трябва да следите. Трябва да се снабдите с вода и храна. Това е най-важно като за начало и на първо място намерете вода и храна. След това направете харпун за да се предпазвате от акулите, които ще ви атакуват при първа възможност. След като вече набавите храна е добре и да се сдобиете със чук. С помощта на чука от обикновенните дъски вие ще може да разширите вашия сал. Пазете се от идващите акули и гледайте да не стоите много време във водата. Вашия герой плува, но след кратък престой във водата той може да се умори.

raftДруги интересни неща, които може да правите е разбира се риболовът raft. Щеше да е странно ако игра, която е насред открито море да не може да се използва въдица и да се лови риба. Може да направите вашия сал на няколко етажа и да направите огън и разни други методи за да има осветление през нощта. От кофите, които се намират по време на плуването в морето моге да намерите и семена, които да засадите и да отглеждате храна. Както във всяка игра колкото повече играете, толкова по-голямо развитие ще има вашия герой. Целта на играта е да разширите вашия сал да набавите най-добрите предмети и да създадете условия за по-комфортен живот.
За сега играта е в процес на разработка и ще бъдат добавени още много нови неща.
Добавени са и мултиплеър опции, като за сега сървърите поддържат само до 16 човека.
Интересното е, че само за Windows версията има опция за игра в мрежа. Mac потребителите ще играят в Singleplayer докато не обновят сървъра и не добавят mac поддръжка.
При изтегляне на играта може да подкрепите разработчиците като дарите някаква сума или просто да изтеглите безплатно играта.
салЗа тази нова версия е направено ново проучване, което ще помогне за развитието на играта. Може да отделите време и да разгледате.
– Нови сгради
– Ден и нощ по време на игра
– Столове и Маси
– Лампа
– Нови графики за слама
– Нов предмет: цвеклото
– Меню с настройки, които включват регулиране на звук(очаквайте още опции по-късно)
– Вземане на предмети за строене като маси за храна. Просто ги ударете с брадвата и ги вземете с вас.
– Поправена е системата когато поставяте предмети.
– След като натиснете „R“ бутон и го задържите вече може да въртите предметите.
– Нещата поставени под рампата вече трябва да работят по предназначение.
– Поправени са предметите като сандъци.
– Поправена е анимацията за акулите. 
И още много нови неща очаквайте в следващите ъпдейти на играта raft.

Играта може да изтеглите безплатно от тук: Изтегли играта
Multiplayer версия demp for raft: https://itch.io/t/56558/released-multiplayer-mod-demp-for-v102c-t-v105