Home » Полезно » Разширение за гласуване

Плъгин за рейтинги

Към оптимизацията на сайт може да включим и едно интересно разширение за WordPress. Преди години имаше друго подобно разширение, което не беше толкова важно както сега. Сега рейтинга в сайта ви може да излиза в търсачката и да се показва на вашите клиенти.  Така ако имате много рейтинг вие ще изпъквате пред останалите сайтове.

Самото разширение може да бъде поставено по избор на различни места. На страници, публикации или само на публикации. Всичко зависи от вашите виждания и изисквания. За да се събере рейтинг обаче е нужно време. След инсталиране на това разширение трябва вашите потребители да натрупат малко рейтинг за да се покаже в търсачката при търсене на резултати свързани с вашите ключови думи.

разширение за гласуване

Защо да добавим това разширение?

Според мен това не е подходящо за всички сайтове. Различните категории и различните дейности може да не им бъде нужно добавяне на рейтинг. Но ако сте в сферата на услугите или добавяте полезни и интересни статии, то със сигурност това ще помогне на потребителите да оценят съдържанието ви. И защо не и за ваша статистика. Да знаете кое се харесва най-много в сайта ви.

Също така след като се добави плъгина за рейтинги не трябва веднага да се добавят 20-30 гласа с 5 звезди. Така няма да изглежда натурално и при добавянето изведнъж на 30 гласа за една статия или страница може да повлияе негативно. След това ако спре да се гласува ще се забележи от ботовете. Всичко трябва да става постепенно и най-добре ще е ако оставите потребителите да оценят вашите страници и съдържанието в сайта. Без значение какво искате да се оцени разширението ще помогне за сайта ви. Най-добре е с времето да се натрупат оценки от реални хора и така ще може и вие да разберете колко се харесва вашия сайт на посетителите.

В момента е актуален този плъгин и има следните опции за редактиране по ваше желание:

1. Страница с настройки където може да редактирате всичко по ваше желание.
2. Изберете къде да се показват рейтингите: архиви, публикации, страници, начална страница.
3. Оценките, които са в сайта ви ще се показват в резултатите от търсенето с Гугъл.
4. Ограничете оценките за уникален IP – уникални гласове от различни хора.
5. Изберете разположение за показване на гласове и гласуване.