Home » Minecraft уроци » Рудите в minecraft

рудите в minecraft

Рудите в minecraft

Coal Ore е въглена руда, която може да се придобие чрез кирка, без значение материала. От въглената руда може да си набавите въглища, които служат за факли или за гориво нужно на пещта. Въглената руда се среща и по повърхността.

Iron Ore е желязната руда, добива се само с каменна кирка. От желязната руда се снабдявате с желязо, като разтопите я разтопите в пещ. Желязото е сред най-добрите материали служещи за инструменти.

Gold ore е златната руда. Тя се добива чрез кирка или желязна руда. От златната руда се получава злато, при разтопяването й в пещ, от полученото злато може да направите инструменти и часовник, който е много ценен ако сте в мина, защото служи като ориентир дали навън е станало ден.

Diamond ore е диамантената руда, която се добива само  с желязна и кирка.  Тя е сред ценните пособия в майнкрафт. От нея се получават диаманти и служи за направата на инструменти и брони, както и при декорации. За да е ефективна обаче се изисква наличие на диамант, които ще придаде пълнота на една стая.

Lapis Lazuli Ore синият камък  се добива само с желязна руда или по-добра кирка. Синия камък се използва при боядисване на вълна.

Redstone ore червеният камък се набавя с желязна руда или добра кирка. Когато разрушите руда, може да получите няколко червени прахчета, които служат за проводници от типа на електричеството. С помощта на червеният камък може да отваряте врати, задвижвате колички и други.

Emerald ore изумрудената руда се добива само, чрез желязна или кирка от добър материал. Тя е нова и ще излезе с 1.3 ъпдейта. Намира се на височина 4-31 в биом Extreme Hills. Използва се при декорация на блокове и като парична единица при търговия с жители от селата. рудите в minecraft от своя страна предлагат изумруди за други предмети или дават предмети за определени количества изумруди.