Текстури

http://vanchobe.com/category/teksturi-za-minecraft/

текстури

Текстури

Пакета с текстури е колекция от файлове която се използва за смяна на текстурите в играта на блоковете, елементите, предметите и мобовете/чудовищата/животните. Те са архивирани файлове .zip, които имат различни .png изображения в тях и текстов документ pack.txt. Естествената резолюция на текстурите в Minecraft са 16 × 16 , а 32 × 32, 64 × 64, 128 × 128, 256 × 256 и 512 × 512 са посочени като „HD“ високо качествени и изискват модификации от трети страни за да работят коректно. Различните текстури от 16 x 16 ще работят в играта, но без  модификация от трети страни те може да се показват в други текстури.

Как да добавите текстури:

Изтеглете пакет текстури(texture packs) от сайт по ваш избор. Повечето текстури са във формат .zip файл. Ако направите ваш пакет от текстури може да ги архивирате като ги направите в .zip формат. След това стартирайте майнкрафт. Ако вече имате стартирана играта вие трябва да се уверите че сте запазили света и да излезете от играта. Трябва да бъдете най-малко в главното меню на играта за да продължите. Кликнете на Texture Packs бутона. След това натиснете Open texture pack folder – това ще отвори папката в която са текстурите. След това добавете текстурите, които сте изтеглили предварително в папката и натиснете DONE. Текстурите сега трябва да са добавени успешно. Вече може да влезнете в играта и да видите разликите. Ако след влизане в игра текстурите не се сменят то излезте от играта и влезте наново.

Създаване на Texture пакет

За да създадете собствен texture pack вие трябва да имате извлечени файловете, които искате да промените от minecraft.jar чрез програми като winrar или 7-zip. След като вземете изображенията за промяна може да ги редактирате чрез всяка програма за редактиране на изображения, която може да чете .png формат и да поддържат прозрачност / transparency, защото когато не поддържат прозрачност те заменят прозрачността с цвят и съсипват текстурата. Програма като GIMP ще свърши работа. След като отворите .png файла с нужната програма го редактирайте по ваш вкус и го запишете като 32 битов png файл за да се запази прозрачността. След като запишете вашата текстура я архивирайте в .zip формат.

Как се добавят HD текстури вижте Тук
Списък със файлове за редактиране

terrain.png Всички блокове
/environment Сняг, дъжд и облаци- средата.
/font Фоновете в играта
/terrain Слънцето и Луната.
/title/bg Фона на главното меню.